Beginpunt: Mijn twijfels opschrijven

Eind april schreef ik hier mijn eerste blog. Die heb ik nooit gepubliceerd. Tijd voor een nieuwe poging.

Alle begin is moeilijk. Twijfels horen erbij. Ook, of misschien wel juist, als je over vertrouwen wil gaan schrijven.

Zelfs over de blognaam heb ik lang zitten dubben. “Vertrouwen houden” of Vertrouwen bouwen”, ik plaatste een poll op Twitter om de keuze aan de lezer te geven. Omdat ik zelf niet kon kiezen, geen vertrouwen had in het maken van de juiste keuze.

Mijn basis aan vertrouwen is dus heel dun. Maar dat is geen excuus meer. Ik moet ergens beginnen en dat is hier, vandaag. Met een chaotische blog vol twijfels.

Kan ik wel met enige regelmaat iets plaatsen? Is er iemand die het lezen wil? Ga ik ooit vertrouwen vinden en kan ik het dan vasthouden? Wat als dit mislukt, verlies ik dan het laatste sprankje hoop? Moet ik me wel zo kwetsbaar opstellen?

Ik heb geen antwoord op deze vragen en de twijfels blijven door mijn hoofd zoemen als muggen op een plakkerige zomernacht. Een ding weet ik wel: Vertrouwen is onmisbaar in het leven. Als ik wil leven is het noodzakelijk om vertrouwen te ontwikkelen.

En laten we wel wezen: Vertrouwen is niet het gebrek aan twijfel. Het is niet zo dat ik nu al gefaald heb. Ik ben nog niet eens begonnen en dat is mijn grootste “fout”.

Dus hier ben ik. Dit is mijn blog. Ik ga schrijven over vertrouwen en mijn weg daar naartoe. Lees en leef je mee?

Yesterday is gone
Tomorrow has not yet come
We have only today
Let us begin

– Moeder Teresa

Getagd met , ,
1 Reactie op “Beginpunt: Mijn twijfels opschrijven
  1. Maria schreef:

    Vertrouwen is lastig. Zeker als het al (te) vaak is beschadigd. Ik las soms ook een pauze in in mijn blogs, waarom, omdat ik dat nodig heb. Ik ben nu eenmaal niet stabiel en in staat dagelijks een blog neer te zetten of blogs van anderen te lezen.

    Ik zet meldingen aan en zie het op insta vast wel voorbij komen dus bij voldoende energie lees ik met je mee!
    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*