Moed verzamelen en opnieuw beginnen

Ja hoi, daar ben ik weer. Lang niet gezien! Hoe gaat het met jullie? Ik heb een nogal heftige periode achter de rug, waarvan ik nog steeds aan het bijkomen ben. Geeft niet, zo is het leven. Een ander kenmerk van het leven is dat het doorgaat, hoe dan ook. Dus bij deze blaas ik dit blog nieuw leven in.

Elke keer als je op je bek gaat dan leer je iets nieuws. Echt, ik zou inmiddels geen tanden meer over moeten hebben, ik weet er alles van.

Vallen doet pijn. Ik word er overdreven voorzichtig van en zou het liefst definitief de handdoek in de ring werpen. Alhoewel. Wat ik het liefst wil is vooruit komen. En dan moet je niet blijven liggen.

Always try again

Daarom schrijf ik nu ook dit blog, als stok achter de deur. Want ik wil wel graag weer wat vertrouwen opdoen. Weer eens iets ondernemen, me niet tegen laten houden door angst. Nieuwe avonturen aangaan en oude vertrouwde bezigheden weer oppakken. Dat het me nooit gelukt is om te komen waar ik wil zijn, betekent niet dat het onmogelijk is.

De eerste stap is bedenken waar ik naartoe wil. Dat weet ik eigenlijk niet zo goed, omdat ik niet durf te dromen. Bang als ik ben voor zowel teleurstelling, als voor positieve ervaringen, hoe gek dat ook klinkt.

Ik probeer te putten uit een bron van vertrouwen, dat mijn toekomstbeeld zal uitkristalliseren wanneer ik vooruit durf te kijken. Ik hoef het niet direct te weten. Het komt wel, zolang ik mijn blik niet van de horizon afwend. En laat ik ook niet vergeten aandacht te hebben voor waar ik nu sta, dat is minstens zo belangrijk. Want als ik dat niet onder ogen durf te zien ben ik nergens.

Ever tried.
Ever failed.
No matter.
Try again.
Fail again.
Fail better.

Ga je mee op reis, al weet je nog niet waar naartoe?

 

Getagd met , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*